O mnie
Kocham piec, gotować, wymyślać przepisy i łączyć smaki. Eksperymentuję w kuchni od ukończenia szkoły średniej. Wiedza zdobyta na technoligii potraw, pomogła mi w tworzeniu bezglutenowych tortów w celiakii i nietolerancjach pokarmowych. Dzięki gotowaniu gluten free, stałam się bardziej kreatywna w kuchni. Jeśli lubisz słodycze, to znajdziesz je w swoim jadłospisie.
Naukę i siłę czerpię z doświadczeń życiowych. Największe z nich zdobywam każdego dnia, bedąc mamą dwójki dzieci. Kuby z alergiami, celiakią, wybiórczością pokarmową i ADHD oraz Natalii z chorobą Leśnowskiego -Crohna. Wiem, że po burzy wychodzi słońce. Sytuacja rodzinna, spowodowała że zaczęłam szukać rozwiązań w odżywianiu. Już wtedy wiedziałam że jedzenie ma znaczenie; dzięki dzieciom zostałam detetykiem i psychodietetykiem.
Wzmacniam Wasze poczucie wartości i skuteczności ... jeśli tylko tego potrzebujesz.
Lubię się uczyć, więc stale podnoszę swoje kwalifikacje na różnych szkoleniach i konferencjach; łącząc przyjemne z pożytecznym. Nagrywam podcasty, gdzie w łatwy sposób przekzauję wiedzę o racjonalnym żywieniu. Dzielę się doświadczeniem i zarażam pozytywną energią.
Udzielam się społecznie. Organizuje bezpłatne Dni Edukacji o nieswoistych zapaleniach jelit w Poznaniu, dla chorych i ich rodzin. Współtworzyłam Wielkopolski oddział Stowarzyszenia J-elita, gdzie objęłam funkcję V-prezesa.
W listopadzie 2017 r uzyskałam uprawnienia do analizy i interpretacji testów na Nadwrażliwość pokarmową MRT. Przeprowadzam pacjentów przez cały proces eliminacji, pokarmów które wywołują stan zapalny w organizmie. Testy wykonałam dzieciom i sobie. Dzięki temu wiem, co to znaczy być na diecie eliminacyjnej, jakie to trudne i jak Ci pomóc.
Zapisz się na newsletter i obejrzyj video, w którym uczę jak rozróżnić głód fizjologiczny od emocjonalnego
Wywiady ze mną